Celozrnné bagety

Poctivé celozrnné bagety plné vlákniny, ktoré sú zároveň úžasne chrumkavé a vo vnútri vláčne, si môžete jednoducho pripraviť sami doma, a to s pomocou pekárne ETA Delicca II Max, s ktorou je pečenie hračka. Už nemusíte chodiť do obchodu a ťažko zisťovať, či sa naozaj jedná o celozrnné pečivo, ktoré je nakoniec aj tak gumové a nie tak chutné.
Suroviny:
440 ml vlažnej vody
250 g celozrnnej jemnej múky pšeničnej
185 g celozrnnej žitnej múky
16 g soli
2 PL chia semienok
3 PL slnečnicových semienok
3 PL ľanových semienok
4 g sušeného droždia
pekáreň ETA Delicca II Max
Postup:
1. Do veľkej nádoby so strednými hnetacími hákmi najprv nalejte vlažnú vodu, potom pridajte obe múky, soľ, všetky semienka a nakoniec droždie.
2. Zapnite program CESTO a nechajte pekáreň všetko vypracovať.
3. Hotové, lepkavé cesto vyklopte na pomúčenú dosku. Zapracujte doň múku tak, aby nebolo až tak lepkavé a vytvarujte 4 bagety, ktoré vložte do foriem. Nechajte kysnúť ešte cca 30 minút a potom zapnite program PEČENIE, čas nastavte na 40 minút, farba kôrky tmavá.