Orechové mini bábovky

Orechové mini bábovky

4 - 6 kusov

60 minút

Či už večer s priateľmi, rodinná oslava, alebo iba chuť na sladké, tento recept od Marzicake sa hodí na každú príležitosť. Za pár minút je možné vykúzliť mini dobroty v podobe báboviek, poďme si ukázať ako na to.

Suroviny:

Cesto:
100 g masla izbovej teploty
100 g práškového cukru
2 ks žĺtkov ½ vrecka vanilinového cukru
120 ml nesladeného sójového mlieka alebo iné mlieko podľa chuti
60 g mletých vlašských orechov
120 g polohrubej múky
40 g hladkej múky
3/4 prášku do pečiva
2 ks ušľahaných bielkov

Dokončenie:
1 lyžička práškového cukru na posyp jablká a orechy na doplnenie chuti

ETA TIP: Vlašské orechy môžete jednoducho nalúskať pomocou luskáčika ku kuchynskému robotu Gratus.

Postup:

Cesto:
1. Rúru rozohrejte na 165°C.
2. Maslo, žĺtky, cukor vymiešajte.
3. Postupne pridávajte ďalšie ingrediencie. Prášok do pečiva vždy premiešajte s múkou.
4. Ušľahané bielky dávajte vždy až nakoniec.
5. Dobre premiešané cesto dajte do formičiek iba do 3/4 ich veľkosti.
6. Pečte minimálne 30 minút, ale predovšetkým podľa rúry. Preto upečenie overte vpichom špajdle. Ak sa bude od cesta lepiť, pokračujte v pečení.
7. Po upečení ľahko vyklopte z formičiek a nechajte vychladnúť.

Dokončenie:
1. Po vychladnutí jemne posypte práškovým cukrom.
2. Podávajte s jablkami a orechmi.