Orechové mini bábovky

Či už večer s priateľmi, rodinná oslava, alebo iba chuť na sladké, tento recept od Marzicake sa hodí na každú príležitosť. Za pár minút je možné vykúzliť mini dobroty v podobe báboviek, poďme si ukázať ako na to.
Suroviny:
Cesto:
100 g masla izbovej teploty
100 g práškového cukru
2 ks žĺtkov ½ vrecka vanilinového cukru
120 ml nesladeného sójového mlieka alebo iné mlieko podľa chuti
60 g mletých vlašských orechov
120 g polohrubej múky
40 g hladkej múky
3/4 prášku do pečiva
2 ks ušľahaných bielkov
Dokončenie:
1 lyžička práškového cukru na posyp jablká a orechy na doplnenie chuti
ETA TIP: Vlašské orechy môžete jednoducho nalúskať pomocou luskáčika ku kuchynskému robotu Gratus.
Postup:
Cesto:
1. Rúru rozohrejte na 165°C.
2. Maslo, žĺtky, cukor vymiešajte.
3. Postupne pridávajte ďalšie ingrediencie. Prášok do pečiva vždy premiešajte s múkou.
4. Ušľahané bielky dávajte vždy až nakoniec.
5. Dobre premiešané cesto dajte do formičiek iba do 3/4 ich veľkosti.
6. Pečte minimálne 30 minút, ale predovšetkým podľa rúry. Preto upečenie overte vpichom špajdle. Ak sa bude od cesta lepiť, pokračujte v pečení.
7. Po upečení ľahko vyklopte z formičiek a nechajte vychladnúť.
Dokončenie:
1. Po vychladnutí jemne posypte práškovým cukrom.
2. Podávajte s jablkami a orechmi.