Pomarančová marmeláda so zázvorom

Pomarančová marmeláda so zázvorom

4 poháre (200 g)

90 minút

Marmelády z citrusových plodov sú odjakživa doménou Britov. Nielen u nich sú obľúbené pre rozmanité spojenie sladkej, horkej a kyslej chuti. Výborne sa hodia na chrumkavé toasty, k palacinkám alebo do jogurtov a ovsených kaší. Zázvor marmeláde dodá príjemnú štipľavosť a obohatí ju o vitamíny, ktoré zatočia s nádchou a prechladnutím. Kúsky zázvoru navyše vytvoria na pohľad krásnu štruktúru a v peknom pohári môžete marmeládu venovať blízkym ako jedlý darček. 

Suroviny:

900 g pomarančov
20 g čerstvého zázvoru
500 g želírovacieho cukru

pekáreň ETA Delicca II

Postup:

1. Pomaranče olúpte, dužinu nakrájajte na malé kúsky a odstráňte kôstky. Zázvor olúpte, nakrájajte na kocky alebo nastrúhajte nahrubo.
2. Rozložte všetko do veľkej nádoby pekárne so strednými hnetacími hákmi, zasypte želírovacím cukrom, nádobu vložte do pekárne, zvoľte program DŽEM a zapnite ju.

3. Hotový džem nalejte do dôkladne vymytých, suchých pohárov, zatvorte a nechajte úplne vychladnúť.

ETA TIP: Polovicu množstva pomarančov môžete nahradiť iným ovocím - napríklad rakytníkom, rebarborou, marhuľami, broskyňami ... Nakrájajte ich na kocky alebo rozmixujte na pyré.