Slnečnicové bagety

Pripravte si z pohodlia domova vaše obľúbené bagety, ktorú sú navyše vďaka slnečnicovým semienkam plné vlákniny. Už sa vám nestane, že by ste mali na raňajky alebo desiatu gumové pečivo, ako to býva v obchodoch. Krásne zlatisté, chrumkavé a zároveň vo vnútri vláčne bagety jednoducho pripravíte v pekárni ETA Delicca II Max.
Suroviny:
150 ml vody
6 g cukru
12 g čerstvého droždia
125 g hladkej pšeničnej múky
150 g celozrnnej pšeničnej múky
2 PL slnečnicových semienok + na posypanie
12 g olivového oleja
8 g soli
1 vajce na potretie
pekáreň ETA Delicca II Max
Postup:
1. Do veľkej nádoby z pekárne so strednými hákmi najprv nalejte vodu, potom pridajte všetky sypké ingredience a droždie. Zapnite program CESTO.
2. Nakysnuté cesto prepracujte na pomúčenej doske a vytvarujte 4 bagety, ktoré vložte do foriem. Nechajte kysnúť 20 minút.
3. Potom bagety potrite rozšľahaným vajcom a posypte slnečnicovými semienkami. Nastavte program PEČENIE na 40 minút, farba stredná a zapnite.