Vajíčkový šalát s olivami v pita chlebe

Vajíčkový šalát s olivami v pita chlebe

 

4 porce

30 minút

Zaujímavý návod ako využiť väčšie množstvo vajec (nielen po Veľkej noci). Vajíčkový šalát je rýchly, jednoduchý, skvele chutí a vyzerá. Vďaka pridaniu chuťovo výrazných zelených olív a naplnením do pita chleba povýšite aj obyčajný šalát na atraktívny pokrm. A pokiaľ vám nevadia tučnejšie jedlá, môžete k jogurtu pridať aj trochu majonézy.

Suroviny:

8 vajec uvarených natvrdo
250 g gréckeho bieleho jogurtu (môže byť aj klasický)
10 ks reďkoviek
20 ks zelených olív
3 zväzky kôpru
2 zelené jarné cibuľky
šťava z ½ citróna
biele korenie
soľ

4 ks pita chleba/span>

 

Postup:

  1. Uvarené vajíčka nakrájajte na menšie kocky a zmiešajte ich s jogurtom. Pridajte nadrobno nakrájané olivy, kôpor, jarnú cibuľku a reďkovky.
     
  2. Osoľte, okoreňte bielym korením, jemne dochuťte citrónovou šťavou a premiešajte.
     
  3. Hotovým vajíčkovým šalátom naplňte pita chleby.

TIP šéfkuchára Resortu Valachy: Pokiaľ nemáte k dispozícii pita chlieb, môžete šalát servírovať tiež na chlieb či bagetu.