Zemiakový chlieb

Zemiakový chlieb

1 bochník

120 minút

Veľmi rýchla a jednoduchá príprava a výsledkom je vláčne cesto s príjemne zemitou chuťou? Áno, reč je o zemiakovom chlebe. Jeho chuť skvele vynikne v prostej kombinácii s maslom a soľou. Vyskúšajte a uvidíte, že nebudete ani na chvíľu ľutovať. A kto vie, možno sa stane aj vaším novým obľúbeným druhom chleba. 

Suroviny:

300 ml vlažnej vody
25 g masla
1 vajce
3 varené zemiaky (cca 150 g)
1 lyžička krupicového cukru
2 lyžičky soli
630 g pšeničnej chlebovej múky
2 lyžičky sušeného droždia


pekáreň ETA Delicca II

Postup:

1. Do veľkej nádoby so strednými hnetacími hákmi nalejte vlažnú vodu, pridajte zmäknuté maslo a vajce. Nastrúhajte navrch olúpané varené zemiaky, vsypte cukor, soľ, múku a nakoniec droždie.
2. Nastavte program RÝCHLY, veľkosť chleba 1000 g, farbu na svetlá. Ak je cesto príliš riedke, prisypte trocha múky, záleží na type zemiakov.

3. Upečený chlieb nechajte chvíľu chladnúť a potom vyklopte na mriežku. Najlepšie chutí čerstvý prvý deň.