Chlieb pšenično-žitný

Nechajte sa okúzliť jednoduchosťou prípravy klasického domáceho chleba a jeho benefitmi. Vyhnete sa prípadnému obsahu skrytých, nepotrebných látok a naopak môžete pridať prísady presne podľa vašich chutí, napríklad semienka, oriešky alebo bylinky. S pekárňou ETA Delicca II bude navyše príprava hračka a vo vzduchotesnej nádobe vám chlieb vydrží čerstvý aj viac ako 3 dni.
Suroviny:
500 ml vlažnej vody
21 g čerstvého droždia
350 g hladkej pšeničnej múky
350 žitnej múky
3 lyžičky soli
1 lyžička rasce
pekáreň ETA Delicca II
Postup:
1. Do veľkej nádoby pekárne s veľkými hnetacími hákmi nalejte vlažnú vodu a pridajte rozdrobené droždie, obe múky, soľ a rascu.
2. Zapnite program KLASIK, nastavte veľkosť bochníka na 1250 g, farbu na stredne tmavá.
3. Po skončení programu vyberte nádobu z pekárne a nechajte chlieb 10 minút chladnúť. Potom ho vyklopte a nechajte ho na mriežke vychladnúť úplne.